I år erbjuder vi nedan potatissorter.

FASTA SORTER:potatispåsar

Asterix är en  potatissort som närmast kommer från Holland. Den har rött skal och gult, fast kött och lämpar sig därför väl som klyftpotatis och till råstekning.

Alexia- En rundoval fast potatis med gult skal. Köttet är ljusgult. Passar utmärkt att koka då den inte kokar sönder, steka, ugnssteka, fritera, gratäng och som salladspotatis.

MJÖLIGA SORTER:

King Edward är en potatissort som inuti är spröd och efter kokning något mjuk. Skalet skiftar i rött. Ursprungslandet är Storbritannien.  King Edward är lämplig som bakpotatis, till potatismos och olika ugnsrätter.

Mandel är avlång, lite mandellik i formen och finns i två färgvariationer, den vanliga vita mandeln som är gulvit till gul och den mer sällsynta blå mandeln som är gulvit med blåaktiga skiftningar.  Den är av den mjöligare sorten så koka den gärna med skalet på för att undvika att den kokar sönder, tänk även på att koktiden är kortare. Mandelpotatisen anses av många som en delikatess och ett måste till surströmmingen.